Ruger Talk Forums banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
85 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I had disassembled my GP 100 per my instructions and jeweled my hammer. I got everything put back together and when I function tested it the trigger would stay back but the hammer would fall. Only every 5 or six times it would do it. I disassembled and reassembled but the same exact thing. I checked the pawl and its not binding up, any suggestions.
 

·
Registered
Joined
·
81 Posts
I had disassembled my GP 100 per my instructions and jeweled my hammer. I got everything put back together and when I function tested it the trigger would stay back but the hammer would fall. Only every 5 or six times it would do it. I disassembled and reassembled but the same exact thing. I checked the pawl and its not binding up, any suggestions.
I've thought about doing this.. then I read where someone has had the problems I have nightmares about...

Good luck, I'll watch the thread with you for responses..
 

·
Registered
Joined
·
85 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Well after little response here and a lot of searching on the Internet I found out that this problem has happened to quite a few people. It is where either the trigger spring is hanging up or that I need to put the factory spring back in. Still wanting response and I will post when I do this.
 

·
Registered
Joined
·
85 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Problem fixed, I replaced the wolff trigger return spring with the factory spring and left the wolff 12lb hammer spring. Goes bang every time.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top